Реклама

Зеленчуците понижават кръвното

понеделник, 9 ноември 2009 г. | posted in , , | 0 comments


Това се дължи най-вече на химическите вещества, които им придават солен вкус, показват резултатите от американско изследване.

Глутаминовата киселина, която е в основата на този солен вкус, се съдържа във всички зеленчуци и е способна да намали сериозно риска от сърдечносъдови заболявания.

Всички зеленчуци, но особено зелето и броколито, са много богати на глутаминова киселина. Големи количества от нея има и във фасула, ориза, хляба, соевите продукти, макаронените изделия.

Учените се надяват резултатите от това изследване да помогнат на хората, страдащи от високо кръвно налягане, и да докажат за пореден път колко важна е диетата, включваща зеленчуци, бобови и зърнени култури.

Техният съвет е дневно да се приемат поне 5 порции зеленчуци.

Zdrave.bg

Print
0 Responses So far

Публикуване на коментар

Архив