Употребата на какао е много полезна за главния мозък, защото в него се съдържат големи количества флавонол – антиоксидант, който подобрява мозъчното кръвообращение, съобщават британски учени, цитирани от Би Би Си.
Флавонолът вече се използва в медицината в някои схеми за лечение на болести, свързани именно със слаб кръвоток в съдовете на главния мозък.
Не всички видове какао, продавани в магазините, съдържат необходимото количество флавонол. Именно той придава на напитката горчивия вкус и затова някои производители намаляват силно неговото съдържание. Но пък именно наличието на горчив вкус може да е индикатор, че какаото, което сте си купили, не е допълнително обработено.
На флавонолът се дължи и действието на популярните екстракти от гинкго билоба, които се използват за същата цел.
Реклама
Popular Posts
- Яжте ядки всеки ден
- Бързото сваляне на килограми предотвратява йо-йо ефекта
- Какаото е полезно за мозъка
- Калций - най-добрия минерал
- Ябълки за отпимално здраве
- Спанакът и броколито засилват мозъка и паметта
- Както се храните , така ще изглеждате
- Каква паста за зъби да изберем ?
- Слънце за здраве
- Плодов сок или цял плод ?
- Най-полезните храни за сърцето
Публикуване на коментар